Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Waar let u op bij het kiezen voor uw verwarming? Daarnaast kunt u kiezen voor vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming. Burger Installatiebedrijf helpt u graag bij het maken van een juiste keuze.

Voordelen vloerverwarming

  • Zuiniger en dus kostenbesparend: Warmtevoerende vloerverwarming geeft bijna geen warmteverlies in de ketel of leidingen want de leidingen gaan direct in de vloer en geven dan de nuttige warmte af. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een Hr-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen.
  • Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt.
  • Praktischer: Doordat vloerverwarming geheel is verwerkt in de vloer heeft u geen last van onpraktische gesitueerde verwarmingselementen in de ruimte.
  • Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden.
  • Hygiënischer: Door het ontbreken van radiatoren heeft u geen lastige hoeken meer om schoon te maken
  • Mooier: Geen in het oog springende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.