Tel: 072 - 571 12 91 | info@installatiebedrijfburger.nl

CV en verwarming

Bij loodgieter en Installatiebedrijf Burger BV Heerhugowaard kunt u terecht voor het periodiek onderhoud, storingen, het verhelpen van lekkage en het plaatsen, vervangen en repareren van uw cv-ketel, geiser en boiler en installatie van andere verwarmingsvoorzieningen als vloerverwarming en radiatoren. Wij leveren hoogwaardige cv-ketels van merken zoals Bosch, Nefit, Atag, Remeha, Vaillant en Intergas met bijbehorende kamerthermostaten. Onze medewerkers staan u graag te woord met deskundig en eerlijk advies bij aanschaf of reparatie. 

Onderhoudscontract

Bij Installatiebedrijf Burger kunt u tevens een onderhoudscontract afsluiten voor het jaarlijks controleren en schoonmaken van uw cv-ketel, geiser, boiler, mechanische ventilatie, gashaard of heteluchtverwarming.

2019 Onderhoudscontract jaarlijkse inspectie cv-ketel

Een combiketel wordt elke dag gebruikt voor warmwater of verwarming, het is dan ook belangrijk uw ketel jaarlijks te controleren om een storing of gebrek te voorkomen. Als de ketel goed onderhouden wordt en goed is afgesteld, zorgt dat voor:

  • zuiniger stoken, besparing energiekosten.
  • betrouwbaarder, weinig storingen.
  • langere levensduur.
  • veilige installatie en voorkomen lekkages.

Als de cv-ketel het niet doet, controleer dan eerst: De storingcode, de waterdruk van de installatie, druppende warmwaterkraan, thermostaat hoog genoeg staat, radiatorkranen niet dicht staan en of u de ketel kunt resetten.


CV-ketel bijvullen

Op tijd uw cv-ketel bijvullen voorkomt storingen aan uw verwarmingsinstallatie. Wilt u zelf uw cv-ketel bijvullen? Dan kunt u onderstaand stappenplan gebruiken. Zelf uw verwarmingsketel bijvullen is niet ingewikkeld. Kijk eerst op de manometer (drukmeter) van de ketel. Bij sommige moderne ketels kunt u de druk aflezen op het digitale display. Is de druk lager dan 1 bar? Dan moet u uw cv-ketel bijvullen.


CV-ketel ontluchten

Maakt uw verwarming een raar tikkend geluid of wordt de radiator niet warm? Kijk dan of u uw verwarming moet ontluchten. Zelf uw verwarming ontluchten bespaart energie. Want lucht in de leidingen kan ervoor zorgen dat uw verwarming tikt, borrelt of niet goed opwarmt. Volg onderstaande stappen om uw verwarming zelf te ontluchten.

Radiator

Wij installeren radiatoren in een groot aantal lengte- en hoogtematen, voor elke situatie een passend resultaat. Decoratief en …lekker warm natuurlijk.

Installatiebedrijf Burger BV is dealer van Thermrad Veraline: 


Vloerverwarming

Steeds meer mensen kiezen voor vloerverwarming, zowel in nieuwbouw als in bestaande bouw. Waar let u op bij het kiezen voor uw verwarming? Daarnaast kunt u kiezen voor vloerverwarming als hoofd- of als bijverwarming. Burger Installatiebedrijf helpt u graag bij het maken van een juiste keuze.

Voordelen vloerverwarming

  • Zuiniger en dus kostenbesparend: Warmtevoerende vloerverwarming geeft bijna geen warmteverlies in de ketel of leidingen want de leidingen gaan direct in de vloer en geven dan de nuttige warmte af. Uit onderzoek is gebleken dat de ideale ruimtetemperatuur bij vloerverwarming één tot twee graden lager ligt dan bij andere verwarmingssystemen. Dat vermindert het energieverbruik al met vijf tot zes procent. In combinatie met een Hr-ketel stookt u nog eens 10 tot 15% zuiniger ten opzichte van conventionele (hoge temperatuur) systemen door de lagere stooktemperaturen.
  • Gezonder: Betere handhaving van de luchtvochtigheid. Minder stofcirculatie en minder kans op huisstofmijt.
  • Praktischer: Doordat vloerverwarming geheel is verwerkt in de vloer heeft u geen last van onpraktische gesitueerde verwarmingselementen in de ruimte.
  • Comfortabeler: Doordat vloerverwarming voor een groot gedeelte uit stralingswarmte bestaat, wordt het als aangenamer ervaren. Gelijkmatige verdeling van de warmte benadert het dichtst het ideale verwarmingsgevoel. Geen last van luchtcirculatie, tochtverschijnselen of de onaangename geur van verbrand stof door hoge, plaatselijke temperaturen die bij radiatoren en convectoren wel kunnen optreden.
  • Hygiënischer: Door het ontbreken van radiatoren heeft u geen lastige hoeken meer om schoon te maken
  • Mooier: Geen in het oog springende leidingen, radiatoren, convectoren of andere verwarmingselementen.